Apple tillåter Bitcoin-appar

Den digitala valutan Bitcoin har vänt upp och ned på mycket under de senaste åren 2014 tog Apple bort alla appar som kunde användas för att lagra och handla med Bitcoin från App store, men nu är de tillåtna igen.

Du har säkert hört om Bitcoin, även om du inte riktigt vet hur det fungerar, läs mer om vad Bitcoin är på sajten btcx.se. I korthet kan man säga att det är en digital och decentraliserad valuta, som kan användas både för handel och som investering. Det går även att investera i företag som handlar med Bitcoins, som Bitcoin Group. Deras aktie har stigit med 4000 procent på ett år.

Plånböcker för Bitcoins

Bitcoin på mobilFör att kunna handla med Bitcoin behöver du någonstans där du kan lagra valuta. Det finns två typer av plånböcker för detta: hårdvaru- och mjukvaruplånböcker. En hårdvaruplånbok är det säkraste alternativet, och rekommenderas för den som vill köpa stora summor Bitcoins. De kopplas samman med en dator för att användas, men nycklarna som gör det möjligt för dig att komma åt dina Bitcoins är så pass säkra att du kan använda en hårdvaruplånbok tillsammans med en dator med virus.

Mjukvaruplånböcker fungerar med mindre summor, och är tillgängliga i form av appar. De fungerar bra för den som använder Bitcoins som betalningsmedel. Kanske har du hört att det inte finns några Bitcoin-plånböcker för iOS-enheter? Det var sant under en period, efter att Apple hade plockat bort dem från App Store. Nu är de dock tillbaka. Två av de mest populära är Breadwallet och Airbitz.

Vad är Blockchain?

En viktig komponent för att förstå hur Bitcoin fungerar är blockchain, en teknik som också kan användas på andra områden. Så här förklaras tekniken i Ny Teknik:

Bitcoin-tekniken Blockchain gör det möjligt att kunna spåra alla aktörer som är iblandande i en affär, och se alla transaktioner som görs i en överföringskedja.

Blockchain har tidigare mest används för finansiella tjänster men nu testas tekniken inom fler nya områden.

Det har ryktats en tid om att Bitcoin skulle delas i två, men det kommer inte att ske, skriver Hufvudstadsbladet.