Längre batteritid hos Apple

I en artikel från Veckans Affärer har Apple nu gått ut med ett löfte om längre batteritid och en nytt energisparläge. Så här står det:

Många kunder har länge klagat på att batterierna i smartphones laddar ur allt för snabbt och fram tills nu har Apple inte svarat på klagokören. Den nya uppdatering ska enligt Apples mjukvaruchef Craig Federighi ge dig upp mot tre timmars extra batteritid, rapporterar Business Insider.

Det blir en spännande uppdatering och förhoppningsvis kommer det att göra en stor skillnad när det kommer till batteriet på iPhone och Mac. För Apples produkter är verkligen omtyckta, de flesta tackar inte nej till vare sig mobil eller datorn och många är det även som betalar stora summor för att få produkterna. Då förväntar man sig också en bra produkt – med bra batteritid. Men så har det alltså inte varit. Om man har en produkt från Apple som har dåliga batteritid kan man ju även byta ut batteriet för att få bättre effekt. Då behöver du inte vända dig till Apple utan du kan vända dig till en batteriexpert, det är vanligtvis med prisvärt. Kika in på http://www.batteriexperten.com/, till exempel.

Batteriets utveckling

På Apples bärbara macdatorer, har batteriet i och med att datorn blivit mindre – också krympts. Och det är väldigt ipad dator surfaintressant att se hur batteriet har krympt med tiden. Det skriver man också om i en artikel här, där man tydligt kan se utvecklingen på datorerna.

  • Första produkten: Ibook G3 som kom 1999, då vägde datorn drygt 3 kilo med batteriet.
  • Fyra år senare: Ibook G4 som kom 2003 så kunde man enkelt ta ut batteriet från datorn utan större problem.
  • 2009 kom Macbooken och batteriet kunde bytas ut genom att helt enkelt vrida på en skruv.
  • Året efter: 2010, blev en miniatyrisering uppenbar. Datorn var mindre och tunnare än någonsin och det som tog mest plats var nu bara batteriet.
  • Nu: 2015. Den nya MacBooken har battericeller. Läs mer om detta här.

Frågan är ju såklart hur det kommer att se ut i framtiden? Ryktet säger att externa batterier kan vara det som Apple kommer fortsätta jobba med. Vi får se hur det blir.