Nya funktioner i nya iPhone

iPhone 6. Den nyaste av Apples mobiler. Efter att bara har funnits ute på marknaden ett kort tag, har den fått mycket kritik på grund av att den bland annat kan böjas i byxfickan och har ett buggigt operativsystem. Men det finns en hel del spännande nyheter hos den omtalade mobiltelefonen.

2395903-iphone

I ett tidigare inlägg skrev vi om att det blev ett enormt tryck när man kunde beställa iPhone 6 i Sverige. Detta är inte speciellt konstigt eftersom att Apples lanseringar alltid är väldigt hypade och man vet att de alltid har nya spännande funktioner att bjuda på i sina produkter. Vad gäller iPhone 6 så är denna telefon den tunnaste mobilen med störst skärm, av alla mobiltelefoner som Apple har släppt. Vad gäller kameran så är det samma kamera som på föregångaren men den har fått nya funktioner. Den har fått en ny sensor med Focus Pixels och två nya videofunktioner. Dessa är bättre HD-video och bättre slowmotionvideo.

Den nya iPhone har ett A8-chip, som gör att den får högre prestanda och längre batteritid. Detta chip är Apples snabbaste någonsin. Mobiltelefonen har dessutom tekniken Metal, som gör att utvecklare kan utforma avancerade spel på iPhone. Detta gör att spelupplevelsen i telefonen blir mycket bättre och verkligare.

Några andra nya funktioner i iPhone 6 är gyroskopet, barometern och accelerometern. Med hjälp av barometern kan man mäta lufttrycket där man befinner sig. Det gör så att man kan se hur högt man befinner sig. Hur många kullar eller trappsteg man gått uppför till exempel. Med hjälp av accelerometern kan man mäta hur långt man kommit under till exempel en löprunda. Genom att samarbeta med GPS:en, kan accelerometern spåra rörelser ännu mer exakt. Med gyroskopet vet iPhone om du rör på dig eller inte. När man rör på sig samtidigt som man tar panoramabilder eller spelar spel, aktiveras gyroskopet.